Marchesi Mazzei, Fonterutoli Chianti Classico, Toscana, DOCG, tør, rød 0 ,75L
Mazzei
0,75 l.
139,00 kr. inklusive moms
(185,33 kr. / 1 l.)
På lager, tilgængelig med det samme
‘Den stammer fra Toscana, nærmere bestemt fra Fonterutoli mellem Castellina og San Leonino. Denne smukke region mellem Firenze og Siena er hjertet af Chianti-regionen, og de vine, der produceres her, har ret til at bære titlen Chianti Classico. Fonterutoli Chianti Classico kommer fra den rigtig gode årgang 2021 og består af 90 % Sangiovese, suppleret med 5 % Colorino og 5 % Malvasia Nera, to andre traditionelle toscanske druesorter. Den er blevet lagret i 12 måneder i en blanding af franske barriques og 500-liters tonneaux, før den har tilbragt et par uger mere i cementfade, hvilket giver den dens harmoniske tekstur. Alkoholindholdet er 14 %. Denne vin er klar til at blive drukket nu, men bør først dekanteres over i en karaffel. Vinen kan dog også dekanteres ’nemt’: Hæld den blot op i et glas og lad resten af flasken være let lukket (med proppen kun lidt åben) i et stykke tid – den resterende luft i flasken ilter og åbner vinen. Denne vin kan uden problemer opbevares i kælderen frem til 2030 og bliver da endnu mere elegant og smidig.'
Kvalitetsstempel | Equalitas |
Varemærke | Vin |
Varenr. | 1615590 |
Druesort | Sangiovese blanding |
Vinregion | Toscana |
Produktionsområde | Chianti |
Oprindelsesland | Italien |
Oplysninger om producent | Marchesi Mazzei Agricola SPA,Via Ottone di Sassonia III 5,53010 Castellina in Chianti,IT |
Særlige kendetegn | Glutenfri, vegansk |
Advarsler | Drik med omtanke. |
Opbevaringsforhold | Opbevares tørt og køligt. |
Sangiovese 90 %, Colorino 5 % , Malavsia nera 5 %
Allergener: Indeholder sulfitter.
‘Farve: granatrød med orange strejf Aroma: Jordholdig basenote, skovjordbær, ribs, læder, sart vanilje. Smag: Frisk, kraftfuld, men aldrig en for tung vin. Skovjordbær, frisk syrlighed, ribs, røg, krydderier (hvid peber, rosmarin), afslutter med noter af rod og læder, ganske nærværende tanniner. Vinen passer rigtig godt til julegås, dyreryg, roastbeef eller svinekød, and og ikke for moden ost.'